Chiro is iets wat mij intussen al meer dan 10 jaar bezig houdt. Om precies te zijn, 13 jaar. Ik begon aan mijn eerste jaar vol goede moed en zo ben ik vandaag de dag nog steeds actief in de leukste jeugdbeweging ter wereld. 

Wat is de Chiro nu precies?

Chiro is in mijn geval een wekelijkse activiteit op zondag, om het in andere woorden te zeggen een jeugdbeweging. Als lid ga je ernaar toe om je te amuseren en vrienden te zien. En als leider? In mijn geval, ga ik er juist om dezelfde redenen naar toe. Wel kruipt er dan iets meer tijd in. 

Horen er veel voorbereidingen getroffen te worden als leider?

Ja, zo komen we elke week op vrijdag (online) samen op de LK, leidingskring. Hier worden dan allerlei zaken besproken met de gehele leidingsploeg. Verder hoort iedere afdeling met zijn eigen medeleiding af te spreken om het programma voor de komende zondag te maken. Zodat we een supere leuke namiddag aan de kinderen bezorgen. 

Ook gaan we jaarlijks op kamp van 11 juli tot 21 juli. Dit is ook niet zonder voorbereidingen. Zo zijn we er al mee bezig op onze wekelijkse LK’s vanaf april. Verder zorgen we dat de vrachtwagen geladen kan worden zonder problemen. Hiervoor komen we dus al van 1 juli samen om alles klaar te zetten en het kamp verder uit te werken. 

Is het kamp zo leuk als het lijkt?

Een Chirojaar zonder kamp, is geen leuke afsluiter. Zo zijn we ook dit jaar super blij met het nieuws dat we gekregen hebben. WE MOGEN OP BIVAK VERTREKKEN 😀. Tijdens die tien dagen, beleef je zoveel leuke herinneringen dat het gewoonweg de max is. 

Kortom, de Chiro is iets waar je tijd in moet investeren maar zeer veel voldoening uithaalt. Ik begin alweer stilletjes te dromen zoals ieder jaar van een onvergetelijk kamp. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories