Als student netwerkeconomie heb je in het eerste jaar het vak logisch probleemoplossen. Dit vak wordt door drie docenten gegeven en bevat verschillende modules. Zo hebben we bij een module leren werken met Arduino tijdens de les. Een Arduino is iets wat je kan maken om iets te meten of te doen voor jou, dit kan ook doormiddel van een code te programmeren. 

Maar hier bleef het niet bij, voor deze module hadden we een eindwerk. Zo moest elke student een eigen Arduino project ontwikkelen dat ook data verzamelt. Ik heb een slimme afstandsmeter gemaakt. Deze zou ingezet kunnen worden om de reclame op billboards snel te kunnen wijzigen zodat het de mensen al dan niet wel zou aanspreken om ernaar te kijken.  Hieronder zie je een mogelijk iets wat je kan onderzoeken en waarvan de data wordt afgebeeld.

http://www.gandradep.com/author/gandradep/

Voor ik tot dit gekomen ben ging een heel proces vooraf. Zo heb ik eerst nagedacht wat interessant zou zijn om te meten en van daaruit heb ik nagedacht om het te bouwen. Hiervoor heb ik hulp gevraagd van mijn online medemens, Google. Hier vond ik interessante zaken voor mijn projectje. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van de Arduino app zelf om mijn code in te voeren zodat het zou doen wat ik ervan verwacht. Ook heb ik gebruik gemaakt van het programma Coolterm om mijn data op te slagen en van daaruit kan je het ook exporteren. De tabel bevat verschillende rijen en kolommen met elk hun eigen betekenis, zo kan het tijdstip van de meeting er ook aan toegevoegd worden. 

Nadat het helemaal functioneerde zoals ik wou, heb ik het samen met mijn klasgenoot Tibo Vervaeke het verpakt in een doosje zoals te zien is op bovenstaande foto. Daarnaast heb ik mijn Arduino Project ook op 14 januari moeten voorstellen voor mijn docenten. 

Kortom, als ik het nog eens zou moeten bouwen zou ik er nog iets extra aan toevoegen zoals bijvoorbeeld een lcd-schermpje zodat ik het beter zou kunnen illustreren wat mijn doel met dit projectie is. Hoe dan ook ben ik blij van het resultaat en dat ik Arduino heb leren kennen tijdens de lessen op school. 

PS. Indien je interesse geboeid is door dit bericht, bekijk dan zeker eens volgende link:

https://ap.lc/CFYEZ

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories