Vorige week, gaf Frederik Imbo een zeer vrolijk en enthousiast gastcollege over gelukkig zijn. Wat een eer, om een Ted spreker te mogen ontvangen op onze campus…

Hij begon met een vraag die polst naar de oorsprong van iemand zijn gelukkig. Zo is het genetisch materiaal voor 50% verantwoordelijk voor iemand zijn glimlach. Daarnaast is het je ingesteld, mindset 40%. En tot slot spelen de omgevingsfactoren de kleinste rol, 10%. 

Dit brengt ons meteen bij het tweede deel, hoe sta je in het leven? Als huurder of eigenaar? Een huurder trekt zich van alles aan, waar hij geen grip op heeft en zeurt er dan over. Een eigenaar gaat daarentegen veel “volwassener” te werk. Hij probeert zijn behoeften te voldoen ook al krijgt hij tegenslag. Hij staat weer op. 

Onze manier van denken, zaken ervaren, heeft een enorm grote impact op ons geluk. Keep the smile up zou ik zeggen! Want juist dan sta je ook enthousiaster in het leven.

Ultiem, duurzaam geluk, kan je nastreven door onderstaande tips mee te nemen in je verder leven. 

  1. Geniet: zeg vaker ja dan neen!
  2. Waarden: bepaal wat je zelf belangrijk vindt! 
  3. Verbondenheid: heb een toffe omgeving. 

Graag wil ik Frederik Imbo bedanken voor zijn enthousiasme en het interessante gastcollege dat zeker en vast niet overbodig was. Zin naar meer? Bekijk dan zeker eens zijn website: http://www.imboorling.be

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories