Hillewaere Vastgoed maakte onlangs bekend dat er een record is gebroken in de Belgische vastgoedsector. Om precies te zijn in het luxevastgoed. 1132 Belgen kochten voor jaar een woning van boven de miljoen euro. Dat zijn zes nulletjes achter het eerste cijfers .

Ondanks het slechte begin in 2020 heeft de vastgoedsector zeker geen kloppen gekregen. Zo waren ze in het begin van het jaar maar liefst zeven weken toe door de COVID-pandemie. Echter heeft deze periode bij een groot deel van de bevolking doen inzien, dat een mooie grote tuin een must is aan de woning. ­­Daarbij komend speelt een verwachte inflatie zeker en vast ook mee in de aankoop van een nieuwe woning. Hierdoor heeft het luxesegment een record op haar kunnen schrijven: namelijk de kaap van 1000 woningen boven het miljoen op één jaar tijd kunnen verkopen. 

Wie koopt zo’n huizen?

De doelgroepen van deze woningen zijn te verdelen in twee categorieën. Enerzijds degene die een villa’s aankopen en anderzijds degene die liever een luxe appartement kopen. De eerste groep zijn vooral mensen tussen de 35 à 50 jaar terwijl de tweede groep mensen zijn van boven de 50 jaar. De meeste mensen zijn bedrijfsleiders ofwel vrije beroepers. 

Top 3

Na al de bovenstaande cijfers, is het natuurlijk interessant om te weten waar deze miljoenenvilla’s staan. De top drie gemeente waar de meeste transacties plaatsvonden voor huis boven het miljoen zijn in:

  • Knokke-Heist
  • Ukkel
  • Antwerpen

 Voor de luxe appartementen, switchten de tweede en derde plaats met elkaar. Dan bekomt men dit resultaat:

  • Knokke-Heist
  • Antwerpen
  • Ukkel

Kortom, voor de vastgoedsector heeft COVID dan toch betere resultaten gegeven dan verwacht. Daarnaast kunnen we ook besluiten dat de meeste mensen een woning toch wel kopen als investering zijnde. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories