OneDrive is inmiddels al eventjes op de markt, maar wat kan het zo al allemaal? Waarvoor kan je het gebruiken en wat is het nu eigenlijk? Dit zijn een aantal vragen dat ik samen met jullie ga bespreken. Dit doe ik voor het vak: ‘Basiskennis statistiek, databases en netwerkmodellering’. Ik heb de LinkedIn Learning video gevolg over ‘ learning OneDrive’

Wat is OneDrive?

OneDrive is een online opslagplaats waar je allerlei documenten kan opslagen. Dit heeft als groot voordeel dat het op alle (toegankelijke) apparaten te raadplegen valt. Daarnaast kan je bepaalde bestanden ook met andere mensen delen. Dit heeft als voordeel dat jullie er samen (gelijktijdig) aan kunnen werken. Wel is het noodzakelijk om een Microsoftaccount te hebben. 

Wie kan het gebruiken?

Tal van studenten krijgen een gratis Microsoft account van hun hogere school en gebruiken het om documenten te centraliseren. Verder kan je als particulier een abonnement nemen. Dit kan voor zowel eigen gebruik zijn als om te delen met je gezin. Daarnaast kunnen professionals zeker en vast ook terecht bij Microsoft. 

Is het handig?

Eens je alles onder de knie hebt, wil je niet meer terug. In tegenstelling tot zijn grote concurrent iCloud, heeft Microsoft toch wel tal van mogelijkheden. Zo heeft men veel meer functionaliteiten en is het gewoonweg veel toegankelijker dan de andere cloud. Mede omdat de merendeel van de mensen een Windows besturingssysteem gebruiken. 

Verder heb ik door de linkedin course, mijn gehele OneDrive anders ingericht. Vanaf vandaag heb ik een ordelijkere cloud, wat ervoor zorgt dat ik sneller zaken terugvind.

Kortom, na vandaag is er geen twijfel meer mogelijk. OneDrive heeft tal van mogelijkheden en is gewoonweg veel gebruiksvriendelijker dan zijn concurrenten. Verder is het ook zeer toegankelijk en makkelijk in gebruik.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories