Ooit al eens gehoord van SEO? Waarschijnlijk heb je deze term ooit wel al eens horen vallen, maar meer weet je er niet over. 

Maar hier ga ik verandering in brengen. Allereerst ga ik verklaren waarvoor SEO staat, en dit staat voor ‘search engine optimization’. In het Nederlands kan dit vertaald worden als zoekmachine optimalisatie. Kort gezegd is dit om je website beter te laten presenteren in de zoekmachine (bij het merendeel van de mensen is dit Google). 

Ik heb een cursus gevolgd op LinkedIn Learning om SEO op WordPress sites beter te kunnen toepassen. Tijdens de video’s brachten ze allerlei interessante feiten, zo is het belangrijke om een duidelijke URL te hebben. Daarnaast is het ook cruciaal om bij een (blog)artikel gebruik te maken van categorieën evenals van tags om beter te kunnen presteren in de zoekmachine. Wat ook een handige tip is om unieke content te posten, om je dus te onderscheiden van de concurrentie. Verder kan je op WordPress plug-ins installeren om je SEO prestatie te verbeteren. En als laatste tip is het van cruciaal belang dat je site snel laadt. Aangezien 25% van de mensen je site verlaten indien deze niet snel genoeg laadt. 

Kortom, SEO mag dan wel iets zijn wat zich grotendeels achter de schermen van sites afspeelt maar is zeker en vast iets wat ons in het dagelijks leven beïnvloed als men iets online opzoekt. Deze beïnvloeding kan door verschillende mogelijkheden verbeterd worden. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories