Voor het vak dataverwerking en -verwerking kregen de tweedejaars studenten netwerkeconomie de uitdaging om een enquête op te stellen en deze uit te sturen. Dit was natuurlijk niet alles, wij moesten namelijk de structuur en functioneren van een bedrijf vaststellen. Dit is eigenlijk Enterprise Architecture. Achteraf gingen we aan de slag met de resultaten. Benieuwd hoe dit in zijn werk ging? Lees dan zeker onderstaand artikel. 

Ik dacht meteeen om de organisatie van Howest zelf onder de loep te nemen, meer precies de lectoren van de Penta. Eerst ging ik polsen welke docenten mijn enquête allemaal aan het invullen waren. Zoals je kan zien, heeft de Bachelor Toerisme en Recreatiemanagement mij het meest geholpen. Waarvoor dank!

Journalistiek 
emsme en Recreatiemanagement 
Netwerkeconomie 
Marketing- en Communicatiesupport 
Andere

Ik was ook erg beniewd naar welke besturingssystemen lectoren gebruiken. Mijn verwachtingen werden ingevuld; Windows heeft nog altijd de bovenhand. 

Welk besturingssysteem gebruikt o op ow 
hoofdzakelijk toestel? 
Mac 
os 
26 3% 
Microsoft 
Windows 
73.7%

Verder wou ik ook graag weten welke (online) opslagdiensten het meest worden gebruikt. Zoals je kan zien, is OneDrive veruit de koploper.

Maakt o gebruik van een online Cloud service, zoja 
de welke? 
Ander 
Lokaa 
iCIou 
12.10 
Google 
Suite/Drive 
18.2% 
Dropbo 
x 
6.1% 
OneDriv 
51.5%

Tot slot was ik nieuwsgierig naar de aanwezigheid van docenten op LinkedIn. Hieronder kan je zelf ontdekken hoe actief het gemiddelde is. 

Op welke maten bent o actief op Linkedln? 
O: nooit tot zelden actief 
+9,23 
dagelijks, meerdere keren: 100

En jij, hoe actief ben jij op LinkedIn? Aarzel niet om mij toe te voegen aan je netwerk.

Maar hoe kan je nu eigenlijk zo een opdracht linken met statistiek? Awel, eens de data binnen is. Begint het echte werk. Hiermee bedoel ik, dan kan je aan de slag gaan. Gemiddeldes berekenen, zoals ik gedaan heb met de aanwezigheid op LinkedIn, verder kon ik ook een afwijking vaststellen bij een andere vraag en zo kan ik nog eventjes doorgaan. 😊

Kortom, dit was zeker en vast een geslaagde opdracht. Waar ik tal van zaken uitgeleerd heb. Ik wil de desbetreffende docenten nogmaals bedanken voor jullie input. 

Verder wens ik jullie allemaal fijne feesten toe! 🎄

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories