Ik heb al meermaals gelezen dat AI een boosdoener is voor de werkmensen? Aangezien het zogezegd ALLE jobs zou afnemen in de toekomst. In hoeverre is dit juist? 

Voor het vak dataverwerving en verwerking kregen we de opdracht om onze kennis over AI bij te schaven. Hiervoor koos ik de nationale AI-cursus, deze is tot stand gekomen in Nederland, maar is zeker en vast ook te volgen voor Belgische geïnteresseerden. 

Alvorens ik mij had aangemeld op het platform had ik verwacht dat ik simpele zaken zou bijleren. Zaken die zeer voor de handliggeld zijn, maar er was meer dan dat. Vandaag kan ik jullie trots meedelen dat ik houder ben van het certificaat dat bij deze cursus hoort. Ik heb het hele traject gevolgd en ik heb tal van zaken bijgeleerd. 

Hoe behaalde ik mijn certificaat?

Eens je jou had aanmeld, wijst het zichzelf wel uit. Logischerwijs, begin je bij het eerste hoofdstuk. Zodoende, bouwde ik ook mijn kennis over AI op. Zo begonnen we rustig met een soort van kennismaking; waar we de kunstmatige intelligentie overal terugvinden. Nadien wordt er concreet uitgelegd wat AI is. Vervolgens wordt het onderscheid tussen machine- en deeplearning aangekaart. Ook verdiepen we ons hoe actief artificiële intelligentie wordt gebruikt bij de overheidsinstellingen. Of gewoonweg bij de burgers, in het dagelijkse leven. Om dan af te sluiten hoe AI gaat evalueren naar de toekomst toe.

Kortom, nu kan ik tijdens pittige discussies over AI zeker en vast mijn steentje bijdragen. Ik heb een hele boel nieuwe zaken geleerd over de werking zelf, tot de tal van de voordelen. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen, maar die wegen minder zwaar door als het van mij afhangt. Zo gaan er ongetwijfeld jobs verdwijnen, door automatisatie. Maar een heleboel jobs, gaan nooit kunnen vervangen worden door robots. Verder zal de overgang gebaard gaan met tal van nieuwe jobs. 

Zelf geïnteresseerd om de cursus te volgen? Aarzel dan niet om je aan te melden op onderstaande site. Ik zou het zeker en vast aanraden.

https://app.ai-cursus.nl/programmas/de-nationale-ai-cursus

#

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories